Vágólapra másolva!
Maarten de Jonge úgy tervezte, azzal a maláj géppel utazik, amelyet csütörtökön lelőttek az orosz-ukrán határ fölött. Nem ez volt az első eset, hogy megúszta.

De Jonge végül egy olcsóbb járat mellett döntött, és a spórolásnak köszönheti az életet, mivel a Malaysian Airlines gépét rakétatalálat érte, és a katasztrófában a repülőn utazó mind 298 utas meghalt.

De Jonge egy maláj csapat, a Terengganu Cycling Team versenyzője, ezért sokat utazik az ázsiai ország és Európa között, és bármennyire hihetetlen, nem ez volt az első eset, hogy olyan döntést hozott, amely megmentette az életét.

Máricusban a bringás eredetileg azzal a járattal utazott volna egy tajvani versenyre, amely az óceánba zuhant, és azóta sem tudni, pontosan mi állt az eset hátterében. Szerencséjére még időben meggondolta magát, mert az volt a szempont a döntésnél, hogy olyan géppel akar utazni, amely nem szakítja meg az útját.

De Jonge idén a tajvani, a thaiföldi és a Fülöp-szigeteki körversenyen szerepelt, majd júniusban Hollandiába utazott, hogy részt vegyen hazája bajnokságán, ahol a 35. helyen zárt, 55 másodperccel lemaradva a győztes Sebastian Langeveld mögött. De Jonge a héten akart visszatérni Malájziába, és utólag elmondhatja, jól döntött, hogy nem a Malaysian Airlines MH17-es járatára váltott jegyet.

A maláj gépről szóló összes cikket itt olvashatja.