Vágólapra másolva!
A 90 kilogrammos Tóth Krisztián ezüst-, a 78 kilós Joó Abigél pedig bronzérmet nyert vasárnap az olimpiai kvalifikációs, 100 ezer dollár összdíjazású cselgáncs Budapest Grand Prix-n, amelyet összességében négy éremmel zártak a magyarok.

Az idén Montpellier-ben Európa-bajnoki bronzérmes Tóth a fináléban vazaarival kapott ki a rutinosabb, kétszeres vb-második japán Nisijama Dajkitól. A KSI dzsúdósa sikeréért kétezer dollárt kapott.

Fél órával korábban a kétszeres Európa-bajnok Joó a bronzmeccsen intésekkel verte az ugyancsak Eb-aranyérmes francia Lucie Louette-et: a szintén KSI-s magyart kétszer intették szabálytalan fogásért, míg ellenfele rossz indításokért kapott három figyelmeztetést. Joó a bronzérem mellé ezer dollárt vehetett át.

Előzőleg vasárnap három további magyar lépett tatamira a harmadik helyért, de sem a +100 kg-ban szereplő Bor Barna, sem a 81 kilós Csoknyai László, illetve Krizsán Szabolcs nem járt sikerrel, így ők ötödikként zártak.

A 47 fős magyar csapat tehát négy éremmel zárt a Papp László Arénában rendezett kétnapos GP-n: szombaton Csernoviczki Éva (48 kg) arany-, Karakas Hedvig (57) bronzérmet nyert, vasárnap pedig Tóth Krisztián és Joó Abigél állhatott dobogóra.