Vágólapra másolva!
Nincs olyan állapotban Dusev-Janics Natasa műtött gerince, hogy teljes értékű munkát tudjon végezni, ezért a háromszoros olimpiai bajnok úgy döntött, teljes egészében kihagyja a kajakidényt.

"Pénteken voltam MRI-n, most kaptam meg az eredményeket, amelyek szerint nincs baj. Ám hiába jók az eredmények, gyakran még érzem, hogy megműtöttek, nem szabad futni, ugrálni, a kajakomba viszont már beletettem közel kétszázötven kilométert" - nyilatkozta Dusev-Janics Natasa a Kisalföldnek.

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos azt mondta, az idei világversenyeket kihagyja, de nem elégedetlen, mert visszakapta a fájdalommentes életet. Újabb babát csak a riói olimpia után vállalna, most a műtött gerince nem bírná el a terhességet.

"A férjem, Andró azt mondta, amíg nem épülök fel teljesen, nem szabad keményen terhelni. Híztam tíz kilót, amikor nem tudtam mozogni, azt is le kell adni, de csak kíméletes mozgással. Például amíg nem futhatok, Andró tizenöt százalékos emelkedőre teszi a futógépet, és azon kell öt kilométer/órás sebességgel gyalogolnom egy óráig. Ilyen és válogatott kínzásokat talál ki nekem, dől rólam a víz, viszont a gerincemet nem terhelem. Ha felépülök, pokoli edzések és újítások várnak rám."