Vágólapra másolva!
Jól szerepeltek a magyar egységek szombat délután, amikor a női K-4 500 méter, valamint a 200 méteres versenyek elő- és középfutamait rendezték meg Szegeden, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség világkupa-sorozatának idei harmadik, egyben utolsó viadalán.

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta összetételű új négyes jól mutatkozott be, több mint egy hajóval nyerte meg előfutamát K-4 500 méteren, így magabiztosan lépett tovább a vasárnapi döntőbe. Remek teljesítménnyel rukkolt elő Dudás Miklós is K-1 200 méteren, a középfutamból a második legjobb idővel kvalifikálta magát a fináléra, amelyben ott lesz az ifjúsági olimpiai bajnok Tótka Sándor is, aki a legjobb harmadik idővel került be a döntőbe.

K-2 200 méteren Molnár Péter és Bán Kristóf is készülhet a fináléra, Horváth Bencét és Szomolányi Mátét ugyanakkor egy hajszál választotta el a bravúrtól. Vad Ninetta meggyőző produkciója alapján akár a dobogóra is pályázhat majd K-1 200 méteren, míg a kenusok között Lantos Ádám mutatta meg, hogy nem a véletlen műve volt a milánói világkupán megszerzett bronzérme. Lantos egyébként Nagy Péterrel is beverekedte magát a döntőbe, amelyben ott lesz egy fiatal páros is, Khaut Kristóf és Hajdu Jonatán.

A nők párosversenyében is lesz magyar érdekeltség, a közönség Hagymási Anitáért és Rékáért szoríthat majd a döntőben. Vasárnap 16 fináléra kerül sor a Maty-éren.

A magyar paraversenyzők három érmet szereztek a szombati döntőkben: a női parakajak A kategóriájában Váczi Anita második, Kajdi Katalin pedig harmadik lett, és a parakenu A-ban rajtoló Suba Róbert, aki kategóriájában egyedüliként teljesítette a távot, szintén érmet vehetett át

Az utolsó nap programja:
500 és 200 méteres döntők 10.00 és 13.30 (B és C döntők 8.55 órától)
5000 méteres versenyek 14.20