Vágólapra másolva!
Ezt az olimpiai ciklust még végigcsinálja, utána azonban felhagy az edzősködéssel a sikeres kajakedző, Fábiánné Rozsnyói Katalin.

"Rióig még két év van hátra, utána viszont hátrébb lépek. A múltban több alkalommal meglebegtettem, hogy visszavonulok, most azonban nem fogok visszahőkölni. Az idén leszek 72 éves, és bár belül fiatalnak érzem magam, az embernek egy idő után be kell látnia, hogy semmit sem lehet a végtelenségig csinálni. A mindennapos megfeszített munka egyre többet kivesz belőlem, és mindenkinek az az érdeke, hogy ebből levonjam a megfelelő következtetéseket" - nyilatkozta a Mob.hu érdeklődésére Fábiánné Rozsnyói Katalin.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

"Az utóbbi időben valamelyest már visszavettem a tempóból: nem vagyok ott az összes edzésen és nem utazom el az összes versenyre. Egyre jobban értékelem, ha néha csak úgy semmittevéssel töltöm az időt, és kicsit jobban oda tudok figyelni a családomra, esetleg kertészkedem."

Kati néni azt mondta, hogy a természete sokat változott az évek folyamán. "Egyre engedékenyebb, elnézőbb vagyok, már nem mindig mondom ki, ami a szívemet nyomja. A lányom sokkal maximalistább, rendesen meghajtja az edzéseket, nem ismer kegyelmet, miközben én néha szándékosan elfordítom a fejemet."

Hozzátette, Rio után sem száll ki teljesen a kajak-kenu körforgásából: "Az évtizedek alatt felhalmoztam annyi tapasztalatot, hogy szaktanácsadóként vagy valamilyen más formában még segíthessek. A véleményemet továbbra is meg szeretném osztani, ám kizárólag azokkal, akik kíváncsiak rá."