Vágólapra másolva!
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint az olimpia nem lehetett volna ennyire szervezett és tökéletes Vlagyimir Putyin elnök segítsége nélkül.

A hagyományos, utolsó napon megtartott sajtótájékoztatón a NOB elnöke pozitívan értékelte a játékokat: "Akárkivel beszéltem, legyen az sportoló, sportvezető vagy szponzor, mindenki dicsérő szavakat mondott. Megdöbbentő, hogy micsoda változás történt Szocsiban. A város harmadszor pályázott a játékokra, és én 1994-ben már jártam itt, de húsz évvel később fantasztikus volt látni az átalakulást és fejlődést."

Bachot nem lepte meg az oroszok vendégszeretete, azt mondta, amikor sportolóként a Szovjetunióban járt, már megbizonyosodott arról, hogy arrafelé szeretik a sportot.

"A politikai vezetők mindenütt a világon hasznot húznak a legfontosabb események hatásaiból, legyen szó sportról vagy bármi másról. Így volt ez hazám, Németország esetében is a 2006-os labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban. Vlagyimir Putyin és kormánya nagyon fontos szerepet játszott az olimpiai megszervezésében, nélküle nem lettek volna ennyire sikeresek a játékok” - mondta Bach. A német sportvezető hozzátette, a szocsi téli olimpia jó példával szolgált abban a tekintetben, hogy igenis be lehet vonni új régiókat, országokat és városokat az olimpiai életbe.