Vágólapra másolva!
Tanulva a két évvel ezelőtti londoni olimpia fogyasztási adataiból, a szocsi szervezők százezer óvszert vittek az olimpiai faluba. Egy amerikai szexuálpszichológus állítja, teljesen normális, ami ilyenkor a sportolók között történik.

Már a londoni olimpia alatt komoly teret szentelt a sajtó az olimpiai faluban zajló léha életvitelnek, a buja szexualitásnak, pikáns kalandoknak és fékevesztett buliknak. Miért lenne más mindez Szocsiban, ahol három olimpiai faluban, háromezer sportoló él összezárva napokig, hetekig? Londonban százötvenezer óvszer fogyott el, ezért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság most is felkészült a rohamra: a hírek szerint százezer óvszert osztottak szét a sportolók között.

"Úgy kell ezt elképzelni, mint amikor az embernek megvan minden alapanyag a pörköltfőzéshez. Itt is erről van szó, hiszen adottak a szexuális összetevők. Mindenki stresszes és feszült, így a szervezetben adrenalin és endorfin termelődik. Ennyi elég az orgazmusközeli állapothoz" - elemezte Judy Kuriansky, a New York-i Columbia Egyetem szexuálpszichológusa az Abcnews.go.com portálnak.

Az ESPN akkori riportjában 29 sportoló vallott az élményeiről, az írás némelyik tivornyát úgy jellemezte, hogy még Dennis Rodman is belepirult volna.

Kuriansky saját maga is részese volt több olimpiának, és nem csodálkozik azon, hogy egy ilyen elszigetelt környezetben kialakulnak a kapcsolatok. "Pszichológiailag egy olimpiai falu olyan, mint egy tábor vagy egy kollégium. Az emberek kis hálófülkékben alszanak, össze vannak zárva egymással, kialakul egy másfajta életmód. Ráadásul az élsport krémje van együtt, akik olyan kiválasztottnak érezhetik magukat, mint a hollywoodi sztárok vagy az iskolai bálkirálynők és a futballcsillagok.”

Akadnak valós románcok, de ez a néhány nap inkább arról szól, hogy az elvégzett munka után édes a pihenés és a szórakozás. Kuriansky ezzel egyetért, szerinte teljesen normális, hogy ilyenkor a sportolók kiengedik a gőzt, és nem foglalkoznak a saját lelkiismeretükkel. "Nyertesek és vesztesek csak a carpe diemnek élnek ekkor, és megragadják a pillanatot” - mondta.