Vágólapra másolva!
A Román Síszövetség főtitkárán nem érzett haragot Miklós Edit, a nevelési pénzének visszafizetéséről beszélő elnöknek pedig szerinte addig kellett volna törődnie vele, míg náluk versenyzett.

Hétfő délelőtt hazaérkezett Szocsból a magyar olimpiai csapat, melynek tagjait rokonok, szurkolók, újságírók várták a Syma Csarnoknál.

A sportolók többsége "36 órája talpon van", mivel Oroszországban a reptéren kisebb fennakadás volt a becsekkolásnál - árulta el Siklós Erik, a MOB sajtófőnöke. A magyar olimpikonon mindössze másodszor voltak együtt a nyitóünnepség óta, elvégre három különböző faluban laktak a játékok alatt.

A lesiklásban elért hetedik helyével a csapat legnépszerűbb tagjának számító Miklós Editet meglepte a hatalmas érdeklődés, ám mint elmondta, már a jövő hétvégi svájci Vk-futamra összpontosít, illetve azt követő pontszerző versenyekre. "Most egy Vk-futam megnyerése a célom, most talán még jobban bízom magamban. Ez az olimpia csak egy lépcső volt, az élet megy tovább. Minden sportoló a maga számára tűz ki célokat, nem hiszem, hogy ez teher lenne" - tette hozzá.

A Román Olimpiai Bizottság elnöke a játékok alatt Miklós Edit "nevelési pénzének" visszafizetéséről beszélt, ám a sízőnő elmonda: "A román szövetség főtitkárával beszéltem kint, nem úgy tűnt, mint aki haragszik rám. Az elnök meg három éve tudhatja, hogy átigazoltam, akkor kellett volna jobban odafigyelnie rám. Mondhatnám, hogy késő bánat."

Nagy Zsigmond csapatvezető megjegyezte: az igazoláskor mindent a nemzetközi szövetség szabályai alapján intéztek, így most már semmilyen hasonló követelésre nincs jogalapja a románoknak.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók számára sem jött még el a pihenő ideje, a montreali világbajnokságon két-két magyar férfi és női sportoló vesz majd részt, míg a női váltóval - Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Keszler Andrea és Darázs Rózsa mellett - a pontszerző hatodik helyen végzett Kónya Zsófia a hétvégén utazik el a junior vb-re.

A felnőtt vb-n egyelőre még nem lehet tudni, kik indulnak, egyedül a Szocsiban 1500 méteren kilencedik Heidum Bernadett szereplése tűnik biztosnak.

"Nehéz lesz az olimpia után a világbajnokságon versenyezni, de ezzel mindenki így lesz. Sajnos a váltónk nem indulhat, én viszont szeretnék 1500-on és 1000 méteren is jól korcsolyázni" - közölte Heidum, aki ugyanakkor az olimpiai négyes tagjai közti feszültségről nem akart beszélni: "Sajnálom ezt az egész ügyet, nyilván nem volt ránk jó hatással. Nincs probléma nálunk, de nem is hiszem, hogy most erről kéne beszélnünk."

Heidum térde nem teljesen egészséges, "most jól van, de a szezon után egy injekciósorozat vár rá."