Vágólapra másolva!

Babos bravúrja is kevés volt a románok ellen

Babos Tímea nagy bravúrral legyőzte Simona Halepet, végül mégis 2-1-re nyertek a románok a magyarok ellen Budapesten a Fed Kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában.

Az elmúlt évben a budapesti versenyen Halep 7:5, 6:1-re legyőzte Babost a negyeddöntőben, majd a tornát is megnyerte. A világranglistán 83. magyar játékos gyengén kezdett, és 6:1-re elbukta a szettet a WTA-rangsorban 10. rivális ellen, akit tavalyi hat tornagyőzelme után az év felfedezettjévé választott a WTA.

A visszavágás sokáig valószínűtlennek tűnt a Syma csarnokban, mivel az elképesztően adogató román a második játszmában 5:4-nél a meccsért szervált, ám a 20 éves soproni játékos megfordította a szettet.

A harmadik felvonásban a közönség már sorozatban a hatodik megnyert Babos-játéknak tapsolhatott, ám Halep felzárkózott 2:2-re. Ismét az ászokat szóró magyar teniszező percei következtek, aki semmire elvette riválisa adogatását, 5:2-re elhúzott, és végül 1 óra 45 perc alatt diadalmaskodott.

"Köszönöm a drukkolást, mindig nagy élmény itthon játszani. A második szettre találtam meg a játékomat, kihoztam Simonát a komfortzónájából, jöttem előre a hálóhoz, és végül sikerrel jártam" - nyilatkozta boldogan Babos a találkozó után.

A párharcot eldöntő párost a románok nyerték, hátrányból legyőzve a magyarokat.

1. forduló, B csoport:
Sorana Cirstea - Jani Réka-Luca 6:1, 6:0
Babos Tímea - Simona Halep 1:6, 7:5, 6:3
Monica Niculescu, Irina-Camelia Begu - Babos Tímea, Jani Réka-Luca 6:7 (5-7), 6:2, 6:0