Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal nyerte az 1,2 millió dollár (261 millió forint) összdíjazású dohai tenisztornát, ugyanis a szombati döntőben három szettben nyert a francia Gael Monfils ellen.

A tavaly tíz viadalon, közte a Roland Garroson és a US Openen is első Nadalnak ez volt pályafutása 61. tornagyőzelme, Dohában első ízben nyert, 2010-ben a fináléig jutott.

A mallorcai klasszis játékosnak mindössze 23 percre volt szüksége az első játszma megnyeréséhez, a folytatásban azonban Monfils új erőre kapott és végül rövidítésben ugyan - pedig már 4:1-re is vezetett - egyenlített. A döntő játszmában Nadal érvényesítette a papírformát.

Eredmény, elődöntő:
Nadal (spanyol, 1.) - Monfils (francia) 6:1, 6:7 (5-7), 6:2

* * *

A Jo-Wilfried Tsonga és Alize Cornet alkotta francia csapat nyerte a Hopman-kupát, a teniszezők Perthben zajló nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságát, ugyanis a szombati döntőben 2-1-re felülmúlta a lengyel kettőst.

Tsonga három játszmában győzött a Grzegorz Panfil elleni első felvonáson, majd Agnieszka Radwanska - szintén három szettben - egyenlített. A vegyespárosok mindent eldöntő mérkőzésén pedig sima francia siker született. Franciaország először hódította el a Hopman-kupát.

Eredmény, döntő:
Franciaország - Lengyelország 2-1
Jo-Wilfried Tsonga - Grzegorz Panfil 6:3, 3:6, 6:3
Alize Cornet - Agnieszka Radwanska 3:6, 7:6 (9-7), 2:6
Cornet, Tsonga - Radwanska, Panfil 6:0, 6:2