Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt nem vonul vissza, sőt hét év után ismét Magyarországon lép kötelek közé.

Erdei a tervek szerint március 8-án, Kecskeméten lép a kötelek közé, méghozzá nemzetközi címmérkőzésen. Rácz Félix szerint versenyben tudtak lenni az amerikai ajánlattal, sőt, kicsit még jobb lehetőséggel is bírtak, ezért sikerült megállapodni.

„Nem akartam úgy befejezni az ökölvívást, hogy még legalább egyszer nem mutatom meg magam a magyar közönségnek. Bevallom, sokáig nem hittem volna, hogy egy magyar promóter ajánlata nemcsak, hogy versenyképes egy amerikaiéval, de pályafutásom szempontjából előnyösebb is számomra. Félix kellemesen meglepett” - mondta.

„Március nyolcadikán ez egy igazi nőnapi bunyó lesz, erre készülök ezerrel. Feltehetőleg az utolsó meccsemet vívom, de azért ezt nem jelentem ki végérvényesen. Nem tudom, hogyan bírom majd a felkészülést fizikálisan és pszichésen, de ha könnyedén veszem, és a mérkőzés után még mindig akarom csinálni, akár folytatás is lehet.”

„A közelmúltban értesültem Félix és Zsolt szándékáról, és bár Európában szabad kezem van, mégis jeleztem a Puerto Ricó-i vezetésnek a mérkőzés tervét” - mondta Kovács István, a WBO szervezet európai alelnöke. „A szervezet Eb-címe minimális ráhatással betöltetlenné vált, így ezért zajlik majd a küzdelem. A mérkőzés bírója lehet, hogy az a Genaro Rodriguez lesz, aki számtalan Klicsko-csatán bíráskodott már, de itt lesz Magyarországon a WBO elnöke, Paco Valcarcel is.”

Hogy ki lesz a WBO Europe félnehézsúlyú bajnoki övéért az ellenfél, egyelőre még nem tudni, Kovács szerint vannak bizonyos kritériumok, aminek meg kell felelnie az ellenfélnek. Azaz pozitív rekordú, legalább tíz győztes meccsel rendelkező rivális következik.

Rácz annyit tett hozzá, hogy olyan ellenfelet keresnek, akivel szemben Erdei méltón búcsúzhat. Ám ha mégsem vonulna vissza, akkor ez a mérkőzés jó ugródeszka legyen egy következő csatára. A gála két főmérkőzését, Erdei és Bedák Zsolt találkozóját az MTVA élőben közvetíti majd.

A WBO Europe-nál a félnehézsúlyú címet 2012 márciusában a német Denis Simcic szerezte meg, de őt fél évvel később a francia Jonathan Profichet elsőmenetes TKO-val megfosztotta a címétől.