Vágólapra másolva!
Babos Tímea a szlovák Anna Schmiedlova ellen kezdi meg szereplését az ausztrál nyílt teniszbajnokság főtábláján.

A női mezőny egyetlen magyar résztvevője a 86., míg 19 éves riválisa - akivel még nem találkozott WTA-tornán - 82. a legfrissebb világranglistán. A kassai tinédzser karrierje legjobbjaként tavaly novemberben 73. volt, az Australian Openen pedig legutóbb a selejtező első fordulójában búcsúzott.

Amennyiben Babos továbbjut, a második fordulóban a Kaia Kanepi (észt)-Garbine Muguruza (spanyol) párharc győztese következhet, a harmadik fordulóban pedig minden bizonnyal az egykori világelső dán Caroline Woznacki várna rá.

A 20 éves soproni játékos párosban a horvát Petra Marticcsal indul Melbourne-ben, annak a sorsolására jövő héten kerül sor.

A világelső Serena Williams az ausztrál Ashleigh Barty ellen kezd, míg a címvédő Viktorija Azarenka ellenfele a svéd Johanna Larsson lesz.

A férfiaknál Fucsovics Márton egy mérkőzésnyire van a főtáblától, a selejtező harmadik fordulójában, szombat hajnalban a francia Vincent Millot ellen lép pályára. Amennyiben nyer, úgy 11 év után lesz ismét magyar férfi teniszező Grand Slam-torna főtábláján, utoljára ez 2003-ban Sávolt Attilának sikerült, aki Andreas Vinciguerra és Mihail Juzsnij legyőzésével két kört is ment a Roland Garroson, végül a legjobb 32 között az argentin Guillermo Coria ellen esett ki.

Ami a nagyágyúkat illeti: Rafael Nadal az ausztrál Bernard Tomic, Novak Djokovic a szlovák Lukas Lacko, David Ferrer a kolumbiai Alejandro Gonzalez, Andy Murray a japán Szoeda Go, míg Roger Federer az ausztrál James Duckworth ellen kezd.