Vágólapra másolva!
Vető Gábor eddig mind a 28 profi bokszmeccsét megnyerte, több  címet is begyűjtött, mégis úgy döntött, hogy bizonytalan időre szünetelteti a karrierjét - írja a Monokli.com.

A még mindig csak 24 éves várpalotai sportoló profikarrierje 2009-ben úgy indult, mint egy tündérmese: 2007-ben egy nemzetközi amatőrtornán meglátta egy nyugat-európai bokszmenedzser, aki két évvel később szerződést ajánlott, kiköltöztette Svájcba, civil munkát keresett neki, és közben egyengette a pályafutását.

Vető Gábor kifejezetten sokat bokszolt, hol gyengébb, hol némileg jobb ellenfelek ellen. Ringbe léphetett olyan rendezvényeken, ahová magyar bokszolót ritkán hívnak, mint például a Vlagyimir Klicsko-David Haye gálán, amelyre akkoriban az egész világ figyelt.

Forrás: Sasvári Tamás

A menedzsment ellenfélválasztását ugyan sokszor kritizálták, ám Vető több olyan bunyóst megvert, akiknek a neve valamikor jól csengett. Számos címet, mint például a WBC junior vb-övét is begyűjtötte, miközben impozáns mérleget épített fel, mind a 28 meccsét megnyerte, 22-t KO-val.

Utoljára tavaly áprilisban a GBU kisváltósúlyú címét védte meg, már a második menetben kiütötte a szebb napokat is látott Justin Juukót. Úgy tűnt, hogy ez a győzelem megnyitotta a kaput a világhírnév felé: Don King érdeklődött iránta, és a tengerentúlon egy Zab Judah elleni mérkőzést is tető alá akartak hozni a magyar reménységnek.

A tervekből azonban semmi nem lett, sőt Vető Gábor immár 11 hónapja nem bokszolt, pedig korábban három-négy meccse is volt ennyi idő alatt. A Monokli.com úgy értesült, hogy a bokszoló bizonytalan ideig szünetelteti a karrierjét, miután megromlott a viszonya a viszonya a menedzserével, Oliver Dütschlerrel.

Vető a rendezetlen körülményeket sérelmezi, a szakportál szerint jó ideje saját keresetéből finanszírozta a pályafutását, beleértve az edzéseket és a szállást is. Ez meghaladta a lehetőségeit, és elment a kedve a folytatástól.