Vágólapra másolva!
Vasárnap éjjel megpróbáltak betörni Balzsay Károly házába, miközben a volt bokszvilágbajnok és a családja is otthon volt - írja a Blikk. Balzsay alsónadrágban, golfütővel ijesztette el a tolvajokat, az egyiknél kés volt.

A betörők először a kertben álló autót törték fel és pakolták ki, majd a kesztyűtartóban talált kulccsal a kétszintes soroksári családi házba is megpróbáltak bejutni úgy, hogy Balzsay, a felesége és két a kislányuk is otthon volt.

"A nappaliban néztük a televíziót, a lányok pár perce aludtak el mellettünk, amikor hallottam, hogy valaki matat a bejárati ajtó zárjával, és a kilincset nyomkodja" - mesélte a Blikknek Balzsay, aki nem teketóriázott, rajta ütött a betolakodókon.

"Felcsaptam a villanyt, felkaptam az ajándékba kapott golfütőmet, és ahogy voltam, alsógatyában, mezítláb rájuk rontottam. Borzasztó ideges lettem, mert látniuk kellett, hogy otthon vagyunk, hiszen világított a tévé, mégis be akartak jönni."

A két betörő Balzsay láttán menekülőre fogta, a kerítésen átvetve magukat elinaltak. Balzsay értesítette a rendőrséget, az egyik elkövetőt elfogták - mint kiderült, kést tartott magánál.

"Bele sem gondoltam ilyesmibe, az is csak a rendőrségen derült ki, hogy a tolvaj be volt drogozva" - mondta a nemrégiben visszavonult bokszoló, akihez két éven belül harmadszor próbáltak betörni. "Ugyan a lakásba most nem jutottak be, a kocsiból így is elvitték az összes papíromat, pénztárcámat, bankkártyámat és sok apró személyes tárgyat, ami idegennek értéktelen. Például azt a napszemüveget, amit a 2004-es olimpiára kaptak a csapattagok. Másnak csak egy szemüveg, nekem emlék, felbecsülhetetlen érték."

A két kislány átaludta az akciót, még apjuk kiabálására sem riadtak fel.