Vágólapra másolva!
A Londonban olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron eddigi pályafutása mintegy 20 millió forintos költséggel járt - írja a Blikk.

"Tizenhárom éve tart a pályafutásom, és a vívás nem olcsó sport" - kezdte a 23 éves Szilágyi a napilapnak.

"A felszerelést kétévente ajánlatos cserélni, s ez legalább félmillió forintba kerül, amihez még hozzájön, hogy sok külföldi Világkupa-versenyen kell indulni, ha az ember a legjobbak közé vágyik. Én szerencsés vagyok, tizenhat évesen bekerültem a válogatottba, 2007-ben világbajnokok lettünk a csapattal. Amíg el nem jutottam ilyen szintre, a családom finanszírozta a pályafutásomat. Ahogy jönnek az eredmények, már lehet ösztöndíjat is szerezni, de nagyon fontos a támogatók szerepe."

Szilágyi Áron a spanyol Sergio Escudero elleni asszó közben, amelyet a férfi kard egyéni verseny legjobb 64-et felvonultató mezõnyében Forrás: MTI/Földi Imre

Szilágyit korábban az Új Európa Alapítvány is segítette, amelynek Tehetségnapló kampányában fiatal sportolók szülei összegezték, mennyit költenek gyermekük karrierjére. Átlagosan 170 ezer forintba kerül ez havonta a családoknak.

A korosztályos Európa-bajnok párbajtőröző, Bányai Zsombor szülei is ennyit fordítanak fiuk sportolására. "Egy penge 30-40 ezer forint, s viszonylag hamar elhasználódik. A kesztyű, a cipő és a felszerelés többi része sem olcsó, és a külföldi versenyekre is el kell jutni" - mondta a Vasas 17 éves vívója.