Vágólapra másolva!
Kétszer is sportszerűtlenül akadályozták a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltót az olimpiai selejtezőkön. A hazai szövetség a NOB-hoz fordul segítségért - írja az MNO.hu.

Meggyűlt a baja a selejtezőkön az ellenfelekkel és a bírókkal is a férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltónak: Torinóban Liu Shaolin Sándort, Kolomnában Knoch Viktort lökték ki a cél előtt. A magyarok biztosak abban, hogy Knochhal szabálytalankodott kínai ellenfele.

"Csapatunk kínai edzője, Li Na ott állt a palánknál. A kínai csapatnak kínai edzője van, így Li hallotta azokat az utasításokat, amit a kínai edzőnő mondott a saját csapatának. Ebben egyértelműen az volt, hogy akadályozzátok meg, hogy a magyarok nyerjenek” - idézte Darázs István szakágvezetőt az MNO.hu.

Darázs arra gyanakszik, hogy a kínaiak edzője nem tudta volna megemészteni honfitársa magyarokkal elért jobb eredményét. A magyar szövetség mindent megtesz, hogy a NOB biztosítson szabad kártyát a válogatottnak, amely így kilencedik csapatként részt vehetne a játékokon, erre azonban nem sok esély van.

"Sajnos a nemzetközi szövetség elnökének válasza az volt, hogy nem tehet semmit, mert a NOB fennhatósága az ilyen döntés, és a szabad kártyát csak ők adhatják. Megkerestük őket is, és tőlük is tanácsot kértünk, és azt mondták, hogy lehet tovább menni, de nem valószínű, hogy elérjük a célunkat” - mondta Sallak György, a Magyar Országos Korcsolya Szövetség főtitkára.

Egyéniben ugyanakkor három férfi kvótát is szereztek a magyarok, ám a szocsi indulókról csak később dönt a szövetség.