Vágólapra másolva!
Deontay Wilder lehet Vlagyimir Klicsko egyik jövőbeli ellenfele, ám ehhez az amerikainak előbb meg kell kaparintania Vitalij Klicsko árván maradó vb-övét.

Wilder a hétvégén Nikolai Firtha személyében újabb kötelező feladatot tudott le. Az eddig minden meccsét kiütéssel hozó bunyóssal szemben egyre nagyobbak a várakozások, lassan megmutathatná magát egy aktív és legalább néhány menetig visszaütni is szándékozó ellenféllel szemben.

Ha Richard Schaefer promóter tervei beválnak, a lehetőség adott lesz. A Golden Boy Promotions vezérigazgatója a kanadai Bermane Stivernével bokszoltatná Wildert, méghozzá a WBC világbajnoki címéért, amit szerinte Vitalij Klicsko hátrahagy majd.

"Deontay ott van a WBC-ranglista első hármasában. A múlt heti hírek alapján Vitalij Ukrajna miniszterelnöki pozíciójáért indulna, ezért úgy vélem, ő már nem fog többet ringbe lépni, és hátrahagyja a címét" - fejtegette Schaefer. "Az én célom tehát, hogy Deontayt a legközelebbi mérkőzésén Bermane Stiverne ellenében a WBC nehézsúlyú övéért bokszoltassam. Ezután pedig jöhet Vlagyimir, akinek a legyőzése után Deontay lesz a vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy valóraváltsuk ezt."

A 201 centi magas Wilder korábban már kesztyűzött is Vlagyimir Klicskóval, aki szintén benne lenne a meccsben. "Itt egy elég nagydarab srác, Deontay Wilder. Egy ellene vívott mérkőzés komoly érdeklődést generálna. Az egyetlen probléma, hogy egyelőre nem jegyzik túl magasan a ranglistákon" - nyilatkozta a napokban Klicsko, aki legutóbb Alekszander Povetkin legyőzésével védte meg WBO, IBF és WBA címeit.

Egyelőre más célpont lebeg Klicsko szeme előtt, márciusban várhatóan a WBO ágon kihívó Gyenyisz Bojcov, vagy az IBF-nél várakozó Kubrat Pulev ellen léphet szorítóba. Tom Loeffler, a K2 Promotions ügyvezető igazgatója szerint szóba kerülhet egy nagyobb bevételekkel kecsegtető mérkőzés is, méghozzá a mexikói Chris Arreola ellen.

www.profiboksz.hu