Vágólapra másolva!
Rafael Nadal hétfőtől ismét élre áll a férfi teniszezők világranglistáján, miután a pekingi tornán bejutott a döntőbe. Ott az a Novak Djokovic lesz az ellenfele, aki eddig vezette a rangsort.

Nadal a cseh Tomas Berdychhel találkozott az elődöntőben, aki a spanyol 4:2-es vezetésénél ápolást kért, majd megpróbálta folytatni a játékot, de végül úgy döntött, feladja a meccset.

A 27 éves Nadal, aki idén a Roland Garrost és a US Opent is megnyerte, utoljára 2011 júliusában vezette a világranglistát. Nadal számára igazán emlékezetes lesz az idei év, a térdsérülés miatti nyolc hónapos kényszerpihenője után februárban tért vissza, azóta pedig tíz tornát nyert, és több mint 10 millió dollárt teniszezett össze.

A spanyol klasszis utoljára június elején vesztett meccset, amikor Wimbledonban meglepetésre kikapott a belga Steve Darcistól. A pekingi döntőben az eddigi világelső, Novak Djokovic lesz Nadal ellenfele. A szerb az első szettben brékhátrányból fordított Richard Gasquet ellen, majd a másodikban gyorsan elvette francia ellenfele adogatását, és onnantól már nem volt kérdéses a győzelme.

eredmények, elődöntők, férfiak (3,6 millió dollár összdíjazás):
Nadal (spanyol, 2.) - Berdych (cseh, 4.) 4:2-nél Berdych feladta
Djokovic (szerb, 1.) - Gasquet (francia, 5.) 6:4, 6:2

nők (5,2 millió dollár összdíjazás):
Jankovic (szerb, 8.) - Kvitova (cseh, 9.) 6:7 (7-9), 6:1, 6:1
S. Williams (amerikai, 1.) - A. Radwanska (lengyel, 3.) 6:2, 6:2

Az első helyen kiemelt argentin Juan Martin del Potro és a harmadikként rangsorolt kanadai Milos Raonic vívja majd a vasárnapi döntőt az 1,4 millió dollár összdíjazású, tokiói férfi keménypályás tenisztornán.

eredmények, elődöntő:
Del Potro (argentin, 1.) - Almagro (spanyol, 6.) 7:6 (9-7), 7:6 (7-1)
Raonic (kanadai, 3.) - Dodig (horvát) 7:6 (7-4), 6:1