Vágólapra másolva!
A szombat esti, kevés izgalmat de annál több szabálytalanságot hozó győzelme után kissé elégedetlenül nyilatkozott Vlagyimir Klicsko. A vesztes Alekszander Povetkint rutinvizsgálatra kórházba vitték a meccs után.

A győzelméhez kétség sem fér, viszont csalódott, hogy nem sikerült megszereznie karrierje 52. KO-ját: "Megérdemelten győztem, de még mindig tudok fejlődni. Egy veretlen ellenféllel küzdöttem, aki győzni jött. Élete mérkőzése volt, ami cseppet sem volt sétagalopp számára. Habár rengeteg ütést beszedett, folyamatosan jött előre és harcolt. Még a végén is bízott a nagy ütésben."

"Kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült kiütni, de nem voltam elég pontos. Közel volt a befejezés a hetedik és nyolcadik menetben, de tudtam, hogy amúgy is tisztán az enyém a mérkőzés. Mindig is arra törekszem, hogy a lehető legjobban domináljak, és az ellenfelemnek ne legyen esélye eladni a legjobb ütését sem. A hangulat remek volt, akar egy foci stadionban. Kissé tartottunk a szurkoló táborok közötti konfliktustól - ismerve a politikai ellentéteket - de szerencsére nem történt semmi."

Alekszander Povetkin - akit a mérkőzés után kórházba szállítottak rutin kivizsgálásra - érthetően csalódott, ugyanakkor elismeri, hogy ellenfele a nehézsúly uralkodója: "Nem úgy alakultak a dolgok, ahogy elterveztem, de egyértelműen ő volt a jobb. A világ legjobb nehézsúlyú bokszolja és ehhez kétség sem férhet. Fair küzdelem volt, megpróbáltam mindent a győzelemért. Nem fogom feladni, de többet kell edzenem a jövőben."

www.profiboksz.hu