Vágólapra másolva!

Hopkins még öregebben is világbajnok

Újból megdöntve saját rekordját, közel 49 évesen minden idők legidősebb világbajnokaként hagyta el a szorítót Bernard Hopkins. Az időközben Hóhér becenevét Idegenre (utalva a Földön túli képésségeire) változtató Hopkins 12 menetes egyhangú pontozással győzte le kötelező kihívóját, az iraki-német Karo Muratot.

Kissé álmosan kezdte a találkozót Hopkins és hagyta, hogy Murat akarata érvényesüljön, de a harmadik-negyedik menet körül B-Hop elkezdte a saját bunyóját ráerőltetni a kihívójára és szorgosan gyűjtögette a pontokat. A hatodik menetben Hopkins egy lökést követően a földre került, majd a hetedikben állj utáni ütésért pontot vont le Steve Smoger vezetőbíró Murattól.

A csibészségektől és szabálytalanságoktól sem mentes találkozón leütés nem történt, bár a hetedik menetben egy bal horog átszaladt Muraton, majd a 8. menetben egy jobb egyenes felszakította a szemöldökét.

Mindent egybevetve Hopkins volt az aktívabb és a pontosabb és megérdemelten, 119-108 (kétszer) 117-110 arányban múlta felül az aktuális kihívóját és tartotta meg az IBF félnehézsúlyú övét.

"Ő az első számú kihívó, és hogy ebbe a pozícióba kerülj, keményen meg kell dolgoznod. Murat egy jó bokszoló, bárkinek feladná a leckét a súlycsoportban" - méltatta ellenfelét Hopkins a mérkőzés után. "Úgy edzettem, mintha életem legnehezebb meccsére készülnék. Úgy éreztem, hogy aktívabb voltam. Azt kérték tőlem a meccs előtt, hogy szolgáljam ki a közönséget . Ez csak természetes, folyt egy kis vér, de ezt akarta a publikum. Úgy éreztem én irányítottam egész este."

Hopkins 25 éves pályafutása során 54 győzelmet aratott (32-t kiütéssel), 6 vereség mellett 2 döntetlent és 2 No Contest-et jegyez.