Vágólapra másolva!
Novak Djokovic a pekingi tenisztorna döntőjében legyőzte Rafael Nadalt, aki hétfőtől letaszítja őt a világranglista éléről.

Peking, döntő:
Novak Djokovic (szerb, 1.) - Rafael Nadal (spanyol, 2.) 6:3, 6:4

Nadal ezúttal nem a legjobb formájában játszott, Djokovic viszont szinte az egész pekingi tornán remekül teniszezett.

A döntő első szettjében korán breakelt Djokovic, a saját adogatásait pedig igen magabiztosan hozta, többször is semmire. Erős és pontos ütésekkel operált, még a hosszú labdameneteket is nyerte, pedig az általában Nadal műfaja.

A második játszmában szintén hamar kihasznált egy fogadóelőnyt Djokovic, és mint később kiderült, többre nem is volt szükség. Nadal ezúttal nem tudott fordítani, de becsülettel küzdött, többször megszorongatta a szerb játékost, ám breaklehetőségig nem jutott el.

A Djokovic-Nadal örökmérleg ezzel 16-22-re módosult, kemény pályán 12-7-re vezet Djokovic, de idén a két legfontosabb meccsét - a Roland Garros elődöntőjét és a US Open döntőjét - elbukta a mallorcai ellen.

Pekingben viszont a szerb a király, a torna történetének első négyszeres győztese lett, eddigi mérlege makulátlan a keménypályás 500-ason: 19-0.

Egy másik keleti fővárosban, Tokióban Juan Martin del Potrót ünnepelték, miután 7:6 (7-5), 7:5-re legyőzte Milos Raonicot.