Vágólapra másolva!
A Sportski Zurnal információja szerint valóban elválik férjétől, a bolgár Andrian Dusevtől a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa. Miután Dusev hamarosan szerb állampolgár lesz, ismét feleségül veszi a sportolót, így elhárul minden akadály a szerb színekben való szereplése elől.

Miután a Magyar Kajak-kenu Szövetség csak 150 ezer euróért (42 millió forint) adta volna ki Douchev-Janics Natasa versenyzési engedélyét a szerbeknek, akik viszont ezt nem fogadták el, a nemzetközi szövetség nem engedélyezte a háromszoros olimpiai bajnok országváltását. Janics így két évet kénytelen kihagyni, vagyis sem 2013-ban, sem 2014-ben nem indulhat szerb színekben.

A szerb sportnapilap, a Sportski Zurnal azonban úgy tudja, Janicsék valóban kihasználnak egy kiskaput, mégpedig azt, hogy a férj állampolgársága jogán a szövetségek nem avatkozhatnának bele a váltásba.

A lap azt írja a szerbek nem ültek ölbe tett kézzel, és már elindították Andrian Dusev honosítását. A bolgár sportember neve már benne van a rendszerben, csak idő kérdése, hogy mikor kapja meg a szerb állampolgárságot.

A lap úgy tudja, Janics és férje hamarosan elválnak, majd amint Dusev megkapja a szerb útlevelet, ismét összeházasodnak. Ha ez megtörténik, a szabályok értelmében Janics azonnal szerb színekben versenyezhet, mivel férje szerb állampolgár.

A B92 hírportál szerint Janics korábban azt mondta, ha a szerb színekben való versenyzésnek az az ára, hogy nem versenyezhet, akkor azt is vállalja. "Nem akarom, hogy Szerbiából bárki egy dinárt is fizessen az én visszatérésemért" - nyilatkozta.