Vágólapra másolva!
A US Openen Rafael Nadallal elődöntőző Richard Gasquet egy tizennégy évvel ezelőtti meccsből meríthet erőt.

Gasquet profi pályafutása során tízből tíz meccset vesztett Nadal ellen, ami nem éppen jó előjel számára a New York-i elődöntő előtt. Gasquet mindössze egyszer tudta megverni a spanyolt, még 13 évesen, amikor a franciaországi Tarbes-ban rendezett tornán győzte le három szettben.

"Azt hiszem 6:4-re vesztettem el a döntő játszmát, és a negyeddöntőben játszottunk egymással. Ez volt az egyik első tornám a nemzetközi mezőnyben, az egy évvel idősebbek között indultam, és Richard győzött le, aki nagyszerűen játszott" - nosztalgiázott Nadal. A meccs utolsó játéka fenn van a YouTube-on, és csütörtök estig majdnem 750 ezren nézték meg, sokan azóta kattintottak a felvételre, mióta kiderült, hogy a US Open-elődöntőben Nadal ismét Gasquet-val játszik.

A meccs utolsó játéka:


A két játékos közül főleg Nadal stílusa változott meg, aki manapság már rengeteget rohangál a labdamenetekben, és valószínűleg nem szokta még a vesztes meccsek után sem elfelejteni a kézfogást a vezetőbíróval, ami 13 évesen még megtörtént vele.

Az akkori találkozó óta Gasquet csak négy szettet tudott a tíz meccsen fogni Nadal ellen, úgyhogy lehet, hogy önbizalomnövelőként majd megnézi párszor a gyerekkori felvételt.