Vágólapra másolva!
Rafael Nadal három játszmában legyőzte Richard Gasquet-t, s ezzel bejutott a US Open döntőjébe, ahol Novak Djokoviccsal találkozik majd. A szombati találkozó 2 óra 21 percig tartott.

US Open, elődöntő:
Nadal (spanyol, 2.) - Gasquet (francia, 8.) 6:4, 7:6 (7:1), 6:2
Djokovic (szerb, 1.) - Wawrinka (svájci, 9.) 2:6, 7:6 (7-4), 3:6, 6:3, 6:4

Nadal már a mérkőzés első játékában elvette Gasquet adogatását, aztán már hiába kapta össze magát a francia, Nadal végigvitte a breakelőnyét. Mindkettőjüknek egy fogadóesélye volt, Nadal élt vele, Gasquet nem.

Pedig Nadalnak meggyűlt a baja ellenfelével, főleg annak rendkívül éles fonákjaival, látszott, szoros meccs lehet, ha Gasquet jobban figyel az adogatásaira.

Ehhez képes a második szett pontosan ugyanúgy indult, ahogy az első, ám váratlanul 2:0-s Nadal-előnynél Gasquet visszabrékelt. El is jutottak a rövidítésig, ahol azonban a francia összeomlott, két kettős hibát is ütött, csak egyetlen poénra volt jó.

Nadal jó hangulatú mérkőzésen győzött Forrás: AFP/Stan Honda

A harmadik játszmában Nadal - ahogy várható volt - ellentmondást nem tűrően behúzta a továbbjutást. A döntőben az első kiemelt a másodikkal csap össze, ahogy a nőknél is Serena Williams és Viktorija Azarenka személyében. Ilyen utoljára 1996-ban történt, akkor Pete Sampras-Michael Chang és Steffi Graf-Szeles Mónika döntőket játszottak.