Vágólapra másolva!
"Többé nincs semmi közös bennünk" - jelentette ki drámaian a lett Ernest Gulbis kollégájáról, Novak Djokovicról.

Gulbis és Djokovic együtt edzett Münchenben Nikola Pilic Akadémiáján, s mindkettőjüket nagy tehetségnek kiáltották ki, akik előtt szép jövő áll. Djokovic esetében a jóslatok beigazolódtak, hiszen eddig összesen száz héten át vezette a világranglistát, míg Gulbis nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A világranglistán jelenleg 36. teniszező úgy érzi, a világelsőt megváltoztatta a pénz, mert nem karakteres személyiség.

Gulbis nem sok jót állít a szerb teniszezőről: "Tizenkét éves korom óta ismerem, akkor még egy normális srác volt. Most viszont az idegeimre megy. Egyszerűen ki nem állhatom, mert a hírnév és a pénz megváltoztatta. Ez a szemeiből is kiderül, már a nézése is más. Soha nem vesztünk össze, de van egy olyan érzésem, hogy a sikerek megváltoztatták."

A Magyar Szó aztán folytatja az idézetet: "Djokovicban és bennem többé nincs semmi közös. Nem bírom, mert nem karakteres. Hogy van-e másféle személyiségre is példa? Persze, én! Én ugyanolyan maradok, bármi is történik körülöttem."

Azért szerencsére a lett játékos saját magán kívül is tud értékelni valakit: "Néhány játékos sikerének nagyon tudok örülni. Boldog voltam, amikor Wawrinka bejutott a US Open elődöntőjébe, s akkor is, amikor ugyanez sikerült Gasquet-nek. Nagyon jól ismerem őket, fantasztikus emberek."

És nem Gulbis az első, aki kritizálja Djokovicot. Korábban a lengyel Jerzy Janowicz állította, hogy a szerb szeret színészkedni.