Vágólapra másolva!
Kétesélyesnek tűnt a szombat éjszakai Seth Mitchell vs Chris Arreola nehézsúlyú mérkőzés, amelyet a WBC nemzetközi bajnoki címéért írtak ki. kevesen gondolták, hogy már a nyitó menetben eldől minden.

A rutinosabb, korábbi világbajnok Arreola nem sokat taktikázott a kaliforniai Indióban: alig egy perccel a kezdés után máris padlóra küldte riválisát egy fejre irányuló akcióval.

Mitchellt szemmel láthatóan keményen megfogta a leütés, és bár Arreola nem támadta le fejetlenül honfitársát, azért nyomás alá helyezte. Az agresszív stratégiának hamar meglett az eredménye, ugyanis Mitchell ismét padlót fogott, viszont az újabb számolás után folytatódhatott a teljesen egyoldalúvá váló összecsapás.

A befejezés ekkor már nagyon a levegőben lógott, az agresszív Arreola ennek megfelelően finiselni kezdett, Jack Reiss vezetőbíró pedig fél perccel a menet vége előtt le is léptette a széteső, a szorítóban csak ide-oda szédelgő Mitchellt.

5:15-nél a döntő sorozás:

Arreola ezzel az értékes sikerrel a WBC címe mellett 36. győzelemét is begyűjtötte, Mitchell pedig 29. mérkőzésén második vereségét szenvedte el.

www.profiboksz.hu