Vágólapra másolva!
A hetedik helyen kiemelt cseh Petra Kvitova nyerte meg a 2,4 millió dollár összdíjazású, tokiói női tenisztornát, miután a szombati fináléban legyőzte az ötödikként rangsorolt német Angelique Kerbert.

A 2011-es wimbledoni bajnok cseh játékos remekül kezdte az összecsapást, az első játszmát könnyedén, 6:2-re nyerte, a második szettben azonban elvesztette a fonalat. Kerber ekkor kiválóan játszott, s egyetlen játékot sem engedélyezett riválisának.

A sima játszma után újabb fordulat következett, Kvitova a folytatásra ugyanis újra felpörgött és sorozatban négy játékot nyerve, 4:0-ás előnyhöz jutott, s végül 6:3-ra hozta a döntő szettet.

Kvitovának ez volt pályafutása 11. WTA-tornagyőzelme, idén pedig a második. Tokiói győzelme egyben azt is jelenti, hogy a jövő hétfői világranglistán az eddigi 11. helyről előrelép a hetedik pozícióba.

Eredmény, döntő:
Kvitova (cseh, 7.)-Kerber (német, 5.) 6:2, 0:6, 6:3

A világranglistán mindössze 77. portugál Joao Sousa a szombati elődöntőben legyőzte a negyedik helyen kiemelt osztrák Jürgen Melzert, s ezzel bejutott a 875 ezer dollár összdíjazású, Kuala Lumpur-i férfi torna vasárnapi döntőjébe.

A torna meglepetésembere a pénteki negyeddöntőben az első kiemelt spanyol David Ferrert búcsúztatta, szombaton pedig nagy csatában, három játszmában győzött a ranglistán 26. Melzer ellen.

A 24 éves Sousa a múlt héten Szentpéterváron is remekül játszott, de míg ott "csak" az elődöntőig jutott, ezúttal már finalista, s pályafutása első ATP-tornagyőzelmét arathatja vasárnap. A döntőben az ötödik kiemelt Julien Benneteau vár majd rá. A francia játékos szombaton a svájci Stanislas Wawrinkát (2.) győzte le két szettben.

Eredmények, elődöntő:
Benneteau (francia, 5.) - Wawrinka (svájci, 2.) 6:4, 6:3
Sousa (portugál) - Melzer (osztrák, 4.) 6:4, 3:6, 6:4