Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Nem zártak sikeres napot a magyar cselgáncsozók a vébén, a 66 kilósok között induló Zámbori Bence az első, Gorjanácz Zsolt a második meccsén esett ki a brazíliai világbajnokságon.

Az U23-as Európa-bajnok Zámbori a 64 között az azeri Nijat Sihalizadával találkozott, és világbajnoki bronzérmes ellenfele 16 másodperccel a hivatalos mérkőzésidő vége előtt ippont érő akcióval vetett véget a találkozónak.

Gorjanácz az argentin Santiago Gualco ellen kezdett, és a mérkőzésidő derekán ippont érő akcióval győzött, majd a 32 között az izraeli Tal Flickerrel találkozott, és másfél perc elteltével ipponnal alulmaradt a júniusi, bukaresti Világkupa-versenyen győztes ellenfelével szemben.

"Azt nem mondanám, hogy ez a papírforma, de a 66 kiló az egyik legerősebb és legsűrűbb súlycsoport, sajnos a mai nap így sikerült" - nyilatkozta Nagy András sportigazgató a Kossuth Rádiónak a helyszínen.

"Zsolti esetében nem értem, hogyan léptethették le négy intéssel, amikor ő volt az aktívabb. Az mindenesetre tény, hogy itt ha valaki nyolcba vagy négybe akar jutni, legalább két-három világklasszist meg kell vernie" - tette hozzá. Nagy András hozzátette, bízik abban, hogy a szerdai jobb nap lesz.

Szerdán az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós és öccse, az ugyancsak 73 kilós Ungvári Attila, továbbá 57 kilóban Karakas Hedvig és Szabó Katinka lép tatamira Brazíliában.

Mindent egy helyen az Eb-ről