Vágólapra másolva!
A kardozó Szilágyi Áron szerdai és a párbajtőröző Szász Emese csütörtöki éremszerzése után pénteken nem sikerült dobogós helyezést kiharcolnia egyetlen magyar versenyzőnek sem a budapesti vívó-világbajnokságon. A legközelebb ehhez a kardozó Várhelyi Anna került, aki nagyszerű vívással a negyeddöntőig menetelt, és nyolcadikként fejezte be szereplését.

A nap sportképe: Szőke hajzuhatag a vívó-vébén

Az egyéni küzdelmek zárónapján a férfi tőrözők és a női kardozók léptek pástra a SYMA Csarnokban. Ebben a két szakágban reálisan nem lehetett kiugró eredményre számítani a magyaroktól, és csak Várhelyi esetében borult a papírforma.

A tőrözők kezdték a napot, a négy magyar egyformán a világranglista első tizenhatja közül kapott ellenfelet, közülük három ráadásul olimpiai bajnok volt tavaly az olasz válogatott tagjaként. A hazai vívók mind a négy asszóban alulmaradtak, legközelebb a továbbjutáshoz Szabados Gábor állt, aki csak egy tussal kapott ki a kínai Ma Csien-fejtől. Gátai Róbert 51., Szabados Gábor 53., Szabados Kristóf 58., Széki Bence pedig 64. lett.

Kardban csak három magyar szerepelt a főtáblán, mivel Varga Dóra nem jutott tovább a keddi selejtezőből. Várhelyi Anna nagyon szépen menetelt, asszóról asszóra magabiztosabbá vált, s közben a közönséggel is jó kapcsolatot alakított ki. Három párharcot megnyert, végül pedig, a világranglista éllovasa, a csapatban olimpiai és világbajnok, egyéniben vb-ezüst-, illetve olimpiai bronzérmes ukrán Olga Harlan állította meg a negyeddöntőben.

Márton Anna egy fordulót ment előre, Benkó Réka pedig már az első körben kikapott. Márton a 20., Benkó a 45., Varga pedig a 69. helyen végzett.