Vágólapra másolva!
Profi pályafutása első világbajnoki címével távozhatott Walesből Szergej Kovaljov, miután az Amerikában élő orosz négy menetben taszította le trónjáról a 2011 óta regnáló félnehézsúlyú világbajnokot, Nathan Cleverlyt.

Cleverly a várakozásoknak megfelelően hosszú egyeneseire és gyorsaságára alapozva próbálta meglepni orosz kihívóját, akinek fel is szakadt a jobb szemhéja a második menetben.

Cleverly azonban vesztébe rohant a következő felvonásban, a bal-jobbegyenes kombinációk erőltetése helyett egyre közelebb került Kovaljovhoz, aki igazolva félelmetes ütőerejét, pontos és kimért találatokkal gyakorlatilag pillanatok alatt lerendezte a világbajnokot.

Egy jobbkezes és egy bal felütés páros után Cleverly megszédült, és a kötelekhez szorulva el is szenvedte pályafutása első számolását. A szemmel láthatóan folytatásra képtelen Cleverly egy kis bírói segítséggel még elmehetett egy utolsó szünetre, de a negyedik menetben már nem volt kegyelem, a KO-király orosz rövidre zárta a dolgot, Terry O' Connor pedig leléptette a védekezésre képtelen világbajnokot.

Az utolsó két negyed, amelyben eldőlt a meccs:

Kovaljov ezzel 23. profi meccsén 20. kiütéses sikerét könyvelhette el, és az HBO-val a háta mögött komoly mérkőzésekben reménykedhet az Egyesült Államokban. A WBO-nál várhatóan szabadon választott címvédés vár az oroszra, utána pedig a Sauerland-istállót erősítő Jürgen Brahmer lehet kötelező kihívója.

Az előmérkőzések során fontos győzelemmel tért vissza az élvonalba Enzo Maccarinelli. A korábbi cirkálósúlyú világbajnok egy izgalmas adok-kapok során a tizenegyedik menetben állította meg, és vett revansot korábbi legyőzőjén, Ovill McKenzie-n, így kicsit feledtette az elmúlt időszakban elszenvedett brutális vereségeit.

www.profiboksz.hu