Vágólapra másolva!
A négyből három magyar, Imre Géza, Rédli András és Boczkó Gábor is bejutott a legjobb 32 közé a férfi párbajtőrözők csütörtöki versenyében a budapesti vívó-világbajnokságon. Szényi Péter viszont vereséget szenvedett az első fordulóban, ezzel búcsúzott.

Elsőként Imre Géza lépett pástra a magyarok közül a SYMA Csarnok reggel még foghíjas lelátói előtt, mégpedig a címvédő olasz Paolo Pizzóval szemben. Nehéz párharcot nyert meg egyetlen találattal Imre, gyakorlatilag az utolsó akcióig kiélezett volt a küzdelem.

Sajátos hullámzása volt az asszónak, a magyar párbajtőröző ugyanis 1-3-nál és 11-13-nál került kéttusos hátrányba, de mindkétszer fordítani tudott, 5-4-re, illetve 15-14-re. A továbbjutást 14-13-as állásnál együttes találat döntötte el.

Imrét Rédli követte a legjobb 32 közé úgy, hogy két tussal bizonyult jobbnak a lett Mihails Jefremenkónál. 8-8-as állásnál sikerült két találattal ellépnie, aztán együttesekkel tartotta a távolságot, és a különbséget az adok-kapok jellegű végjátékban is meg tudta őrizni.

Boczkónak nem okozott gondot az izraeli Ido Ajzenstadt, gyors magyar győzelemmel zárult az asszó.

Váratlan vereséget szenvedett viszont Szényi Péter. A finn Niko Vuorinen nem tűnt legyőzhetetlennek, ennek ellenére az asszó közepén 5-5-ről 5-9-re elhúzott, majd vezetett 6-11-re is, és bár a magyar vívó 13-13-nál visszazárkózott, majd 14-14 is volt az állás, az utolsó tust a finn adta.

Eredmények, a 64 között:
Imre Géza - Paolo Pizzo (olasz) 15-14
Rédli András - Mihails Jefremenko (lett) 15-13
Boczkó Gábor - Ido Ajzenstadt (izraeli) 15-4
Niko Vuorinen (finn) - Szényi Péter 15-14