Vágólapra másolva!
Gyurta Dániel méltatlannak tartotta azt, ahogy kezelték az edzőjével, Széles Sándorral történteket. A Barcelonában 200 mellen világbajnoki címet nyert úszó szerint az eredmények az ő stábját igazolják.

Élje át újra Gyurta győzelmét!

Gyurta Dániel úgy lett harmadszor világbajnok, hogy három edzője, Kovácshegyi Ferenc, Virth Balázs és Széles Sándor közül utóbbit hazaküldték Barcelonából, mivel rosszul lett. Voltak olyan uszodai pletykák, amelyek szerint Széles alkoholproblémákkal küzd, de ő hazatérve hangsúlyozta, hogy nyombélfekélye van, ez újult ki. Széles nehezményezte, hogy Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke nyíltan beszélt a problémáról, Gyárfás azóta felhívta az edzőt, megbeszélték a nézeteltérést, és Széles megértette, hogy ami egy vébén valakivel történik, az nem a magánszférába tartozik.

Gyurta Dániel és Széles Sándor jó páros Forrás: MTI/Rosta Tibor

Gyurta az Origónak elmondta, folyamatosan tartotta Szélessel a kapcsolatot, minden nap beszéltek, és mindent pontosan úgy csinált, ahogy megbeszélték. "Az eredmények igazolják azt a munkát, amit évek óta végzünk. Lehet sok rosszat mondani arra a csapatra, amellyel dolgozom, de azt gondolom, hogy a magánéletében mindenki azt csinál, amit akar, de amikor munkaidő van, akkor mindenki ott van mellettem, és segít. Mindenféle nagyképűség nélkül mondom, meg kell nézni, hogy kik szállítják az aranyérmeket. Kicsit jobban meg kellene becsülni az edzőimet, nem tartottam korrektnek azokat, amik mostanában történtek."

Gyurta hozzátette: a korábbi edzőlegenda, Széchy Tamás mindig azt mondta neki, hogy győztes csapaton ne változtasson. "Örülök, hogy a mi edzői csapatunk továbbra is ugyanaz, és annak, hogy évről évre ugyanazt a munkát el tudjuk végezni, amihez még olyan új dolgokat teszünk hozzá, ami a fejlődésemet szolgálja. Büszke vagyok arra, hogy a 2009-es, római vébé óta csupán a dubaji rövidpályás vébén tudtak legyőzni, máshol nem" - mondta Gyurta, aki nagymedencében négy éve veretlen, és sorozatban harmadszor lett világbajnok 200 mellen.

Exkluzív tartalmak Facebook-oldalunkon