Vágólapra másolva!
Az 1998-as Tour de France első két helyezettje, az olasz Marco Pantani és a német Jan Ullrich, valamint a sprinterek között győztes német Erik Zabel egyaránt eritropoetinnel (EPO) érte el sikereit.

A Le Monde című lap a francia parlament illetékes bizottságának beszámolójára hivatkozva közölte a hírt, és a versenyzők nevét is tudni lehet a levett minták azonosítói alapján.

Az 1998-as viadal a Festina csapat botránya miatt Dopping-Tourként vonult be a köztudatba. Az akkor szereplő Laurent Jalabert - az egyik legjobb hegyimenő - a múlt hónapban visszalépett a Tour szakkommentátori felkérésétől, miután őt is hírbe hozták csalással. A most közzétett listán Jalabert neve a gyanús mintával rendelkezők között szerepel.

A viadalt megnyerő Pantani 2004-ben meghalt, Ullrich 2007-ben, míg Zabel 2008-ban vonult vissza. Utóbbi kettő hosszú évek hallgatása után ismerte el, hogy pályafutása során doppingolt.

A pozitív mintával rendelkező versenyzők:
Andrea Tafi, Erik Zabel, Bo Hamburger, Laurent Jalabert, Marcos Serrano, Jens Heppner, Jeroen Blijlevens, Nicola Minali, Mario Cipollini, Fabio Sacchi, Eddy Mazzoleni, Jacky Durand, Abraham Olano, Laurent Desbiens, Marco Pantani, Manuel Beltran, Jan Ullrich, Kevin Livingston

Akiknek gyanúsnak találták a mintáját:
Ermanno Brignoli, Alain Turicchia, Pascal Chanteur, Frederic Moncassin, Bobby Julich, Roland Meier, Giuseppe Calcaterra, Stefano Zanini, Eddy Mazzoleni, Stephane Barthe, Stuart O'Grady, Axel Merckx