Vágólapra másolva!
Látványosan mutatkozott be a profi ökölvívás nagyszínpadán a mexikóiak nehézsúlyú reménysége, Andy Ruiz Jr. (20-0, 14KO). Az alig 23 éves bunyós a makaói Top Rank-gálán a hozzá hasonlóan veretlen, 30 éves amerikai Joe Hanksszel (21-1-0) mérte össze erejét.

Ruiz szokásához és ígéretéhez híven már a meccs elejétől kezdve agresszívan lépett fel, végig hátrálásra kényszerítette látványosan jobb testi adottságokkal rendelkező riválisát. A kemény, pontos balegyenese mögött folyamatosan előre nyomuló tömzsi mexikói remek kézsebességét kihasználva vitt be sikeres találatokat, azonban Hanks is válaszolgatott, viszonylag kiegyensúlyozottá téve a küzdelmet.

A mérkőzés hasonló mederben folyt tovább az első pár menetben, Ruiz gyors kombinációkkal igyekezett eredményes lenni, míg Hanks főleg kemény balhorgokkal próbálta megtörni ellenfele lendületét. A meccset eldöntő momentum a negyedik menetben következett be, amikor Ruiz egy villámgyors bal-jobb-bal kombinációval leütötte az amerikait.

Hanks ugyan a számolás utolsó pillanataiban valahogyan lábra állt, és a vezetőbíró tovább is engedte a meccset, de talán nem kellett volna.

Az amerikai öklöző ugyanis nem tisztult ki a bekapott kemény ütésekből, és Ruiz a következő rohamával el is sodorta. A rövid idő alatt másodszor is padlóra kerülő bunyóst a bíró számolás nélkül leléptette, kihirdetve Andy Ruiz Jr. technikai KO-győzelmét.

A látványos győzelmet arató mexikói minden bizonnyal magára terelte a nehézsúly kedvelőinek figyelmét, míg Joe Hanks első profi vereségét volt kénytelen elkönyvelni.

www.profiboksz.hu