Vágólapra másolva!
Kovács Katalin két arany- és egy bronzérmet nyert a júniusi kajak-kenu Eb-n, és utána rögtön edzésbe állt, mivel közeleg a szegedi vb-válogató. Mivel edzője, Csipes Ferenc alaposan megdolgoztatja, estére alaposan el is fárad.

"Nagyon fáradt vagyok, Feri alaposan meghajt. De lehet, hogy ugyanolyan munkát végzünk, mint korábban, csak a nagy magányomban érzem az edzést nehezebbnek" - nyilatkozta a molcsapat-kajak.blog.hu-nak a 37 éves kajakozó. A háromszoros olimpiai bajnok tavaly csapatban készült a Honvédnál, most viszont egyedül van, hiszen azóta Kozák Danuta és Szabó Gabriella is elhagyta Csipes Ferencet.

"Az elején kicsit furcsa volt, de most már túl vagyok rajta. Nekem egyébként is alapelvem, hogy az élet egy csapatjáték. Néha úgy tűnik, mintha egyénileg lennénk nagyon jók, de minden sikerhez egy csapat kell. Szerintem ez az élet minden területén igaz" - mondta a harmincegyszeres világbajnok.

Az olimpia után így fogadták a reptéren Fotó: Mudra László - Origo

Kovács elárulta, nincs gondja azzal, hogy a nap végén pótolja az elégetett kalóriákat, és szerencsés alkatának köszönhetően nem nagyon kell figyelnie az étkezésre. "Tudom, hogy mit szabad és mit nem. Tisztában vagyok vele, ha halálra zabálom magam, akkor azt a súlyt is csak cipelnem kell a hajóban. Néha azonban én is bűnözök, ami nálam a sült krumplit és a bundáskenyeret jelenti."

Nem érzi úgy, hogy bármit is meg kellene vonnia az embernek magától, csak a mértékkel kell tisztában lenni. "Mostanában van egy új őrületem, rászoktam a gumicukorra. Korábban nem szerettem, de most valamiért nagyon megkedveltem, persze ezt is csak mértékkel" - árulta el.

Kovács izgatottan várja a július 18-20. közötti második válogatót, amelyen ismét szeretné bizonyítani, hogy még mindig az egyik legjobb kajakos itthon. A szabályok szerint ahol nem ugyanaz nyer, mint az első válogatón, ott szétlövés lesz. Ugyanakkor a csapathajók összetétele is változhat az egyes eredményeinek tükrében, így még nagy huzavona várható a vb-keret kinevezéséig.

Kovács Kati a válogatón is bebizonyítaná, hogy még ma is nagyon jó Fotó: Tuba Zoltán - Origo

"Mivel az idei nyarat körbeöleli az Eb és a duisburgi vb, így igazi nyaralásról szó sem lehet. A vb utánra tervezgetek ugyan egy kisebb nyaralást, amit első körben itthon képzelek el" - mondta Kovács, aki a kajakversenyek miatt már hozzászokott ahhoz, hogy számára nincs olyan, hogy nyaralás.

Éppen ezért télen tervez egy nagy utazást, amivel régi álmát váltaná valóra, de erről még nem akart többet mondani, mert nem szeretné elkiabálni.