Vágólapra másolva!
Andy Murrayt felhúzta, hogy behúzták a tetőt, és abban is biztos, hogy ideges lesz a vasárnapi döntő előtt a wimbledoni teniszbajnokságon.

A brit olimpiai bajnok pénteken este négy játszmában (6:7, 6:4, 6:4, 6:3) legyőzte a torna meglepetésemberét, a lengyelek 22 éves szervakirályát, Jerzy Janowiczot. A meccs az estébe nyúlott, ezért a sötétedés miatt be kellett húzni a tetőt, ekkor fél órát állt a játék.

"Kicsit mérges voltam, mert Wimbledon egy szabadtéri torna, és nem szeretem, ha behúzzák a tetőz, és világítást kapcsolnak, de amikor kijöttem a negyedik szettre, addigra lehiggadtam, és sikerült is behúznom a meccset" - kezdte Murray, aki eddig hat Grand Slam-tornán jutott döntőbe, de csak egyszer - tavaly a US Openen - győzött. Murray tavaly is finalista volt Wimbledonban.

Murray az első wimbledoni győzelmére készül Forrás: AFP/GLYN KIRK

"Sokat tanultam a tavalyi vereségemből, és azóta nyertem egy US Opent is, így már nincs rajtam az a nyomás, hogy még nem győztem Grand Slam-tornán, tehát mentálisan jobb állapotban leszek, mint tavaly. Remélem, hogy nyugodtabb leszek, de ahogy magamat ismerem, vasárnap úgy fogok felkelni, hogy sík ideg leszek" - mosolygott a brit játékos, aki vasárnap a világelső szerb Novak Djokoviccsal játszik a döntőben.