Vágólapra másolva!
Pozitív doppingtesztet produkált a május 11-i, Denisz Lebegyev felett aratott kiütéses győzelmét követően a WBA cirkálósúlyú világbajnoka, Guillermo Jones, legalábbis a vizsgálatot végző RUSADA (Orosz Doppingellenes Ügynökség) szerint.

A Profiboksz.hu szerint a panamai bunyós szervezetében a furosemid nevű vízhajtót mutatták ki a moszkvai összecsapás után, ahol a 11. menetben szüntette be a meccset a bíró az orosz öklöző súlyosan sérülése miatt. A találkozót követően vita alakult ki a doppingvizsgálatról, ugyanis Jones azt szerette volna, hogy a levett minta egy részét az Egyesült Államokban vizsgálják be, ehhez viszont nem járult hozzá Lebegyev és csapata.

Jones így örült a Lebegyev ellen győzelemnek Forrás: AFP/Grigoriy Sisoev

A WBA szervezet máris elrendelte a "B"-próbát, és amennyiben az is pozitív eredménnyel zárul, Jonestól vélhetően elveszik az értékes győzelmet, és a világbajnoki cím újra Lebegyev birtokába kerül, illetve a vétkes bunyós további retorziókra is számíthat.

Három évvel ezelőtt ugyanezzel a szerrel bukott le Julio Cesar Chavez Jr., őt akkor 10 ezer dollárra bírságolták és héthónapos eltiltással sújtották.