Vágólapra másolva!

Mayweathert a testén akarják szétverni

Karriere eddigi legnagyobb mérkőzésére készül a WBC/WBA nagyváltósúlyú világbajnok Saul Canelo Alvarez. A fiatal mexikói bunyós a veretlen Floyd Mayweather ellen húz kesztyűt szeptember 14-én.

A 36 éves amerikait már sokan, sokféleképpen próbálták legyőzni, ám igazán hathatós módszert még nem sikerült találni ellene.

A 22 éves Canelo szerint viszont egyszerű a megoldás: "Mayweather igen gyors, de csak egy-kettőket üt, aztán el is mozog. Nagyon jól védekezik, ám nekünk megvan a receptünk, hogy hogyan lehet nyerni ellene."

A mexikói hangsúlyozta, eddig mindenki a fejét vette célba a meccs elejétől kezdve, de ezzel semmit nem értek. "Nekünk a találkozó elején a testét kell bombázni, aztán később lehet majd felmenni fejre. A kulcs mindenképpen a nyugalom, hogy minden helyzetben őrizzem meg a hidegvérem."

Alvarez edzője, Chepo Reynoso természetesen egy véleményen van tanítványával. "Azt mindenki pontosan tudja, Floyd milyen gyors lábon, mi úgy gondoljuk tehát, hogy Saulnak a testütésekre kell koncentrálni, nem pedig mindenáron a fejét ütni-vágni, mint sokan mások, akik előtte próbálkoztak."