Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag a létfenntartásáért fut Bene Barnabás, a pécsi atléta, akinek a fizetése elmegy az albérletre, ezért számtalan pénzdíjas versenyen indul - írja a BorsOnline.

Bűnösnek találta a bíróság a verekedő magyar atlétát

Bene felnőtt válogatott atlétaként bruttó százezer forintot kap havonta, ebből 76 ezret visz haza, ami el is megy az albérletére. A 27 éves közép- és hosszútávfutó a reggelit, vacsorát odahaza oldja meg, kiemelten kedvezményes árú ebédet pedig egy pécsi étterem vezetőjétől kap - közölte a lap.

"Ahhoz, hogy valamiképpen kijöjjek a keresetemből, egy évadban legalább 40-42 versenyen indulok, és nem árt, ha pénzdíjasokon bizonyítok" - mondta. "Múlt szombaton egy boszniai 3000 méteres utcaifutó-versenyt megnyertem, hat órás utazás után Horvátországba utaztam, és győztem a reggel kilenckor kezdődő félmaratonin is."

Mivel rákényszerül a keresetkiegészítésre, annyi fizetős versenyen indul, amennyin csak lehetséges, a regenerálódás kedvéért pedig előszeretettel használja a pécsi Varga Miklós bedörzsölő-készítményeit: "Varga úr a saját maga által feltalált természetes 'porlasztott életerővel' lát el, mely gyorsan regenerálja az izomzatomat, anélkül aligha bírnám a tempót."