Vágólapra másolva!
Súlyos vádakkal kénytelen szembenézni a korábbi súlycsoportoktól független legjobb ökölvívó, Manny Pacquiao.

A Fülöp-szigeteki bunyóst egy tartomány politikai vezetőjén elkövetett súlyos testi sértéssel, valamint szavazatvásárlással vádolták meg General Santosban.

A korábbi világbajnok és testőrei a gyanú szerint szombat este 11-kor támadtak rá a San Jose települést vezető Alfredo Belgicára.

Belgica elmondása szerint Pacquiao és emberei akkor rontottak rá, mikor rajtakapta őket, hogy szavazatszerzési céllal házról-házra járnak és pénzt, valamint rizst adogatnak a potenciális szavazóknak.

A kirobbant csetepaténak egy idő után a rendőrség vetett véget, a hatóság pedig mind Pacquiaot, mind a csoportját bevitte kihallgatásra a General Santos városi rendőrörsre. Az ökölvívó ügyvédje, Geng Gacal villámgyorsan megjelent a helyszínen, és még azelőtt kivitte őt a kapitányságról, hogy a hatóságok elkezdték volna a kihallgatását.

Belgica állítása szerint Pacquiao és a testőrei is többször megütötték őt azt követően, hogy feljelentéssel fenyegette őket, mely szerint szavazatokat vásárolnak.

Belgica a valószínűleg igen egyoldalú verekedés következtében súlyos zúzódásokat és sérüléseket szenvedett és csak nagyon nehezen tudott beszélni a rendőrségi kihallgatás során.

A legutóbb Juan Manuel Marquez ellen kiütéssel veszítő öklöző és csapata azt állítja, hogy Belgica támadta meg őket, megrongálta az egyik autójukat, sőt, lőfegyverből tüzet is nyitott rájuk.

Pacquiaot és pártját korábban is vádolták szavazatvásárlás bűntettével, pénteken pedig a mozgalom néhány tagját letartóztatták, miután tetten érték őket, hogy a rivális párt plakátjait szaggatták az utcán.

Pacquiao a tervek szerint novemberben bokszol legközelebb, ellenfele a korábbi könnyűsúlyú világbajnok Brandon Rios lesz.

www.profiboksz.hu