Vágólapra másolva!
Spanyol házidöntő lesz az Acapulcóban zajló salakpályás tenisztorna 1,2 millió dollár összdíjazású férfi viadalán: az első helyen kiemelt David Ferrer és a másodikként rangsorolt Rafael Nadal vív meg az első helyért.

A korábbi világranglista-vezető Nadal a harmadikként kiemelt honfitárs Nicolas Almagrót verte két játszmában egymás elleni kilencedik mérkőzésükön is diadalmaskodva, míg a mexikói tornán eddig háromszor is nyertes Ferrer az olasz Fabio Fogninit győzte le három szettben az elődöntőben.

eredmények, férfiak (1,2 millió dollár összdíjazás), elődöntő:
Nadal (spanyol, 2.) - Almagro (spanyol, 3.) 7:5, 6:4
Ferrer (spanyol, 1.) - Fognini (olasz) 6:3, 6:7 (5-7), 6:1

Sikerrel vette a negyeddöntőt mind az első helyen kiemelt amerikai John Isner, mind a másodikként rangsorolt német Tommy Haas a floridai Delray Beach-ben zajló, 456 ezer dollár összdíjazású keménypályás férfi versenyen.

eredmények, negyeddöntő:
Isner (amerikai, 1.) - Anderson (dél-afrikai, 6.) 6:2, 7:6 (7-1)
Haas (német, 2.) - Dodig (horvát) 7:6 (8-6), 2:6, 6:1
Gulbis (lett) - Munoz (spanyol) 6:1, 6:4
Roger-Vasselin (francia) - Berankis (litván) 6:4, 6:3

Az elődöntőben: Gulbis-Haas és Roger-Vasselin - Isner

Nem jutott be a fináléba az első helyen kiemelt amerikai Venus Williams a 235 ezer dollár összdíjazású brazíliai női tornán, miután az elődöntőben meglepő vereséget szenvedett a világranglistán 109. orosz Olga Pucskovától. A másik párban a román Monica Niculescu legyőzte a tornán hetedikként rangsorolt francia Kristina Mladenovicot; előbbi a negyeddöntőben Babos Tímeát, utóbbi pedig a másik magyar résztvevőt, Czink Melindát ütötte el a továbbjutástól.

eredmények, elődöntő:
Pucskova (orosz) - V. Williams (amerikai, 1.) 4:6, 6:4, 7:5
Niculescu (román) -Mladenovic (francia, 7.) 6:0, 6:2