Vágólapra másolva!
Véres krikettütőt talált a rendőrség Oscar Pistorius házában, elképzelhető, hogy barátnője, Reeva Steenkamp azzal próbált védekezni az őt megtámadó paralimpikon futó ellen, de az is lehet, hogy a sportoló az ütővel törte be a fürdőszobaajtót.

A dél-afrikai média új részletekkel állt elő a csütörtöki gyilkossággal kapcsolatban, miután egy véres krikettütőt talált a rendőrség Pistorius hálószobájában. A nyomozók több eshetőséget vizsgálnak, az egyik, hogy Pistorius ezzel az ütővel törte be a fürdőszobaajtót, miután a fürdőbe menekült a barátnője, a másik pedig, hogy Reeva Steenkamp az ütővel próbált védekezni a rátámadó sportolóval szemben.

A rendőrség szerint az is elképzelhető, hogy Pistorius egyszer meglőtte a barátnőjét, aki ezután a fürdőszobába rohant, magára zárta az ajtót, a következő három lövés pedig ezután találta el. "Rengeteg vér volt a fürdőszobában, a vizsgálat jelenleg is zajlik, hogy csak az áldozat vére volt-e" - nyilatkozta a rendőrségi szóvivő.

Forrás: AFP/Stephane de Sakutin
Pistorius a kihallgatáson az ügyvédje szerint traumatikus sokkot kapott AFP/Stephane de Sakutin


A csütörtöki gyilkossággal kapcsolatban kihallgatott szemtanúk szerint Pistorius és barátnője, Reeva Steenkamp között korábban is voltak hangos szóváltások, sőt verekedések is, az atléta azonban állítja, nem szándékosan lőtte le a barátnőjét, azt hitte róla, hogy betörő. Az [origo]-nak egy dél-afrikai nő úgy nyilatkozott, hogy a helyiek szinte biztosak abban, hogy valóban baleset történt, ugyanis Dél-Afrikában mindennapos, hogy betörnek a házakba, és ilyenkor az emberek nem félnek használni a fegyverüket, Pistoriusékról ő így fogalmazott: "annyira cuki pár voltak". Egy másik nő szerint 2011-ben egy koncerten Pistorius részegen inzultálta őt és a barátnőjét.

A sportoló a kihallgatásán traumatikus sokkot kapott, ezért keddre halasztották a tárgyalást.