Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt ezúttal örül neki, hogy nem az Egyesült Államokban és nem egy élvonalhoz tartozó ellenféllel bokszol legközelebb.

Hivatalosan pénteken jelentették be, hogy Monte-Carlóban egy négyszereplős, pénzdíjas tornát rendeznek, amelyen Erdei Zsolt is ringbe lép az orosz Gyenyisz Gracsov ellen, március 30-án. A másik párban az amerikai Edwin Rodriguez és az argentin Ezequiel Osvaldo Maderna találkozik, a két győztes pedig július 13-án küzd meg egymással, az egymillió dolláros díjon 60-40 százalékos arányban osztoznak.

Noha Erdei Zsolt korábban amerikai karrierről és egy újabb világbajnoki címről álmodott, a másfél éves kihagyás és a házassága felbomlása után most ennek a meghívásnak is nagyon örül. "Nagy lehetőség számomra, hogy nem kell az Egyesült Államokba utaznom, Európában léphetek ringbe, és nem kell sokáig magára hagynom a kisfiamat, Viktort. Ráadásul az sem mellékes, hogy nem a világ legjobbjaival, hanem a második vonallal találkozom" - mondta a Blikknek Erdei, aki körülbelül 133 millió forintot keres majd, ha mindkét meccsét megnyeri. "Sokáig tárgyaltak a résztvevőkkel, így az előzetesen kijelölt március 23-ai időpont is csúszott. Összességében nyolc hetem marad a felkészülésre. Ez nem sok, be kell dobnom magam, hogy jó állapotban legyek."

A veretlen bokszoló már megkezdte a felkészülést, ami a lelkére is jó hatással van. "Sínre tettem a dolgaimat. Néhány hete még éreztem, mélyponton vagyok, volt bennem bizonytalanság. Aztán eldöntöttem, hogy folytatom a pályafutásomat, és ez boldogít. Újra azt teszem, amihez értek, és ez iszonyatos energiával tölt el. Fel vagyok dobva, kiteljesedett az életem. Az elején nehezen bírtam a tréningeket, de most már remekül érzem magam, nem is értem, miért nem kezdtem el korábban."

Erdei hétfőn Hamburgba utazik, hogy korábbi universumos edzőjével, Fritz Sdunekkel folytassa a munkát.