Vágólapra másolva!
A dél-afrikaiakat sokkolta, hogy Oscar Pistorius hatszoros paralimpiai bajnok futó csütörtökön lelőtte a barátnőjét, és nem akarják elhinni, hogy szándékos emberölés lett volna.

Az [origo]-nak sikerült elérnie egy johannesburgi lakost, aki elmondta: Dél-Afrikában általános vélemény, hogy egy szörnyű baleset történt csütörtökön éjszaka. "Teljesen sokkolt mindenkit az eset. Oscar az ország egyik legnagyobb bálványa. Egyelőre nem tudjuk, hogy mi történt, mindenki csak találgat, de itt szinte senki nem hiszi azt, hogy szándékosan ölte volna meg a barátnőjét. Csak most jegyezték el egymást, annyira cuki pár voltak" - mondta a Tracey nevű afrikai nő.

A helyiek azért is gondolják, hogy csak baleset történt, mert Dél-Afrikában mindennaposak a betörések és az autólopások, ezért szinte mindenkinek van fegyvere, és nem is félnek használni azt.

Forrás: AFP/Waldo Swiegers
Reeva Steenkamp és Oscar Pistorius AFP/Waldo Swiegers


"Nálunk is előfordult már, hogy éjszaka betörtek hozzánk. A férjem elővette a puskáját, és a betörőre fogta. Mielőtt lőtt volna, elkezdett vele ordibálni, hogy takarodjon a házunkból, mire a férfi elfutott. Meg akarjuk védeni a családunkat és az értékeinket, így az teljesen normális itt, hogy rálövünk arra, aki hajnalban betör a házunkba, különben miért tartanánk a fegyvert?"

Oscar Pistorius a fürdőszobaajtón keresztül, négy lövéssel ölte meg a barátnőjét, a nő fejébe, mellkasába, medencéjébe és karjába fúródtak a golyók, a holttestet azonban a kiérkező rendőrök nem a fürdőszobában, hanem az előszobában találták meg. Pistorius azt állítja, hogy betörőnek hitte a nőt, azért lőtt, de a rendőrség előre megfontolt gyilkossággal gyanúsítja. A péntek reggeli meghallgatáson a sportoló zokogott, és teljesen összetört, ügyvédje szerint védence "traumatikus sokkot kapott", ezért arra kérte a bíróságot, hogy keddre halasszák el a tárgyalást, ennek helyt adtak. A tárgyalás további részletei itt olvashatóak.