Vágólapra másolva!
Czink Melinda és Babos Tímea is kikapott a csütörtöki negyeddöntőben a 235 ezer dollár összdíjazású brazíliai nőitenisz-tornán.

Előbbit a hetedik helyen kiemelt, a világranglistán 58. francia Kristina Mladenovic győzte le két játszmában, míg utóbbi a világranglistán 75., román Monica Niculescutól szenvedett vereséget szintén két szettben.

"Nem tudok igazából szomorú lenni" - mondta Babos a vereség után. "Végre nyolcban voltam egy WTA-versenyen, nyertem meccseket, legyőztem jó játékosokat. Ma is jól játszottam, egyszerűen nem találtam a taktikát, amivel meg tudtam volna verni Niculescut. Elképesztő gyors lábú játékos, tele kellemetlen ütésekkel. Megpróbáltam mindent, a gyors játékoktól a lassúig, a nyeséstől a magas pörgetésig, de neki mindenre volt válasza."

A 19 éves Babos párosban harmadik kiemeltként még versenyben van a japán Date-Krumm Kimiko oldalán: kettősük az elődöntőben az elsőként rangsorolt Anabel Medina Garrigues, Jaroszlava Svedova spanyol, kazah duóval találkozik.

Eredmények, negyeddöntő:
Mladenovic (francia, 7.) - Czink 6:4, 6:3
Niculescu - Babos 6:3, 6:2

páros, elődöntő:
Anabel Medina Garrigues, Jaroszlava Svedova (spanyol, kazah, 1.) - Babos Tímea, Date-Krumm Kimiko (japán, 3.) 6:3, 4:6, 10-5