Vágólapra másolva!

Hét órán át nyüstölte egymást a cseh és a svájci teniszpáros

A tenisz Davis-kupa történetének leghosszabb meccsét játszotta a címvédő cseh, valamint a házigazda svájci válogatott párosa Genfben, a Világcsoport első fordulójában.

A csehek Tomas Berdych és Lukas Rosol alkotta duója 13. meccslabdáját értékesítve 6:4, 5:7, 6:4, 6:7, 24:22-re verte Marco Chiudinellit és Stanislas Wawrinkát, 2-1-es vezetéshez juttatva ezzel a vendégeket.

Az összecsapás egészen pontosan 7 óra 2 percig tartott, s ezzel alaposan megjavította a leghosszabb találkozóra vonatkozó rekordot a DK-ban: John McEnroe és Mats Wilander 1982-ben 6 óra 22 percig küzdött egymással, a leghosszabb párosmeccs pedig ennél két perccel rövidebb ideig tartott a 2002-es orosz-argentin elődöntőben.

A szombati csata egy másik csúcsot is megdöntött, ugyanis a Világcsoport 1981-es bevezetése óta nem játszottak még ilyen sok játékot egy mérkőzésen belül: 1985-ben a német Michael Westphal 85 gémben múlta felül a cseh Tomas Smidet, míg ezúttal a cseheknek 91 játékra volt szükségük a győzelemhez.

A szombati játéknap után egyébként a szerbek, a franciák és az argentinok már bekerültek a negyeddöntőbe, a többi párharcban vasárnap dől el a továbbjutás.