Vágólapra másolva!
Nagyon fáj Babos Tímeának a nyitófordulós vereség az Australian Openen. A magyar játékos háromórás csatában, 11:9-re elbukott döntő szettben maradt alul a francia Kristina Mladenovic ellen.

Babos drámai meccsen búcsúzott

"Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést! A végén már azt gondoltam, hogy hosszú idő után végre ismét összejön a győzelem" - nyilatkozta Babos, aki arra büszke volt, hogy ismét a korábbi küzdős önmaga volt a pályán, és egy pillanatra sem adta fel.

Babos úgy érezte, az első szettben Mladenovic le akarta ütni a pályáról, nagyon magas szinten játszott, azt viszont pozitívumként élte meg, hogy visszajött a meccsbe és erővel is bírta.

"A harmadik szett végén balszerencsés voltam a két breaklabdánál. Az elsőnél menet közben fordult meg a széljárás, ez megzavart, a másodiknál pedig a kemény returnöm kevéssel a pályán kívülre ment. Utóbbinál talán szerencsésebb lett volna, ha biztonságit ütök."

Babos párosban még érdekelt a brit Laura Robson oldalán. Szerdai elsőfordulós ellenfelük az Anasztaszija Pavljucsenkova, Lucie Safarova orosz, cseh kettős lesz.

"Szerintem nem lesz rossz a párosunk, Laura Robson egyesben jól játszott, az utóbbi időben én is jól játszottam párosban" - tette hozzá Babos. Robson is: Andy Murray oldalán ezüstérmet nyert a londoni olimpián.