Vágólapra másolva!
Volt menedzsere, Csonka Gábor igazságtalannak tartja Douchev-Janics Natasa 2014 augusztusáig szóló eltiltását. A Szerbiába hazaköltözött háromszoros olimpiai bajnok kajakos a döntés ellenére a jövő hétfőtől edzőtáborba vonul.

"Ez a döntés az ő szempontjából teljesen igazságtalan büntetés, hiszen nem követett el semmilyen fegyelmi dolgot vagy sportszabálytalanságot" - mondta a Delmagyar.hu-nak Csonka Gábor. "Natasa szerb állampolgár, hazaköltözött, lejártak a szerződései, és annak idején az akkor még jugoszláv vezetők nem kértek egy fillért sem érte, ezért van alapja a sportdöntőbírósághoz fordulniuk a szerbeknek, illetve Natasának."

Csonka szerint a történet még biztosan nem ér véget a legutóbbi fordulattal. "Natasa lételeme a kajakozás, ezért szeretne idén is versenyezni. Kovács Katival és Kozák Danutával is beszéltem, és ők sem örülnének annak, ha Natasa vagy bárki más potenciális ellenfél az eltiltása miatt nem versenyezhetne, és nem is lenne teljes a győzelmi örömük csak azért, mert ő haza akart menni."

A menedzser elmondta, Janics hétfőn több hónapra elutazik melegvízi edzőtáborba.

A nemzetközi szövetség azután hozta a döntést az eltiltásról, hogy a magyar szövetség nem járult hozzá Janics országváltásához, miután a szerbek nem fizették ki az általa a versenyzőért cserébe kért összeget.