Vágólapra másolva!
Az egykori profiboksz-világbajnok Floyd Mayweather szerint nagyszerű meccset vívott a múlt héten Juan Manuel Marquez és Manny Pacquiao, és reméli, hogy a Fülöp-szigeteki bunyós ki tud mászni a gödörből.

A veretlen amerikai szimpatikusan nyilatkozott Pacquiaóról: "Marquez egy igazi bajnok, ahogy Pacquiao is, ők ketten pedig odaálltak és nagyszerű produkciót nyújtottak, ami mindenképpen jót tesz az ökölvívásnak. A legjobbakat kívánom Manny Pacquiaónak, remélem, hogy fel tud állni ebből a helyzetből" - idézte a Profiboksz.hu Mayweathert.

Úgy gondolja, Pacquiao azért kapott ki, mert a bokszon kívül túl sok mindennel foglalkozik, és ez megosztja a figyelmét. "Viszont sikerült betörnie a sportágba, az én nevemet is meglovagolva bekaszált egy csomó reklámpénzt, szóval elég jó életet teremtett magának. Pacquiaónak egyelőre a pihenésre kell koncentrálni, hogy fejben helyre tegye a dolgokat, aztán jöhet néhány könnyebb meccs, hogy aztán ismét fel tudjon törni."

Hozzátette, semmiképpen nem akar rosszat mondani Pacquiaóról. "Rossz érzés volt őt így látni, komolyan mondom. Az egy dolog, amikor valakit kiütnek, de aztán fel tud állni, leül a székére, megdörzsölik a hátát, kicsit jegelik, esetleg bemegy a kórházba, hogy megnézzék, és mindent rendben találnak nála. Az viszont már kritikus helyzet, ha valakit repülősóval kell magához téríteni, agyrázkódást szenved, és egész éjjel benntartják a kórházban. Remélem, hogy minden rendben van vele. Imádkozom érte és a családjáért. Tudom, hogy imádja az ökölvívást, szóval remélhetőleg képes lesz visszatérni" - fogalmazott Mayweather.

Juan Manuel Márquez és Manny Pacquiao negyedik összecsapásán - amely nem vb-címmeccs volt - kiütéssel a mexikói győzött.