Vágólapra másolva!
Juan Manuel Marquez még nem tudja, folytatja-e pályafutását az ősi rivális, Manny Pacquiao fölött aratott kiütéses győzelme után. Marquez edzője, Nacho Beristain szerint a párharc során korábban három meccset is elvettek tőlük, így ideje volt igazságot szolgáltatni. Freddie Roach, Pacquiao edzője szerint tanítványa vereségét figyelmetlensége okozta, míg erőnléti edzője Marquez stábját dicsérte.

"Egy tökéletes találatot vittem be, rengeteget dolgoztunk azon az ütésen. Tudtam, hogy Manny akármikor képes kiütni engem. Egy agresszív felfogású ellenfélre számítottunk, ezért a megfelelő technikai megoldásokra építettük fel a stratégiánkat, ebből aztán sikerült tőkét kovácsolni. Az utolsó három menetben éreztem, hogy nagyon ráment a kiütésre, és pontosan tudtam, hogy ki fog nyílni. Nagyon sok ütést indított, de hibázott is sokszor, én pedig meg tudtam kontrázni. Elvétett egy támadást, én pedig belevertem. Ez az eredménye annak, ha megfelelően készül az ember" - nyilatkozta Marquez.

A mexikói örült annak, hogy a tavalyi, Pacquiao elleni veresége után nem vonult vissza, és nagyon nagyra értékeli ellenfelét, aki mind a négy meccsen kemény ellenfél volt. A jövőjéről Marquez egyelőre nem akart nyilatkozni, de azt mondta, ha gyerekei azt kérik, akkor vissza fog vonulni, mert úgy érzi, mindent elért már, amit lehetett.

Marquez edzőjét, Nacho Beristaint meglepte a végkifejlet: "Nem hittem volna, hogy Juan tényleg ki tudja ütni Pacquiaót. Ő nem egy együtéses KO-király, pontos, kemény ütő, de nem bombázó. Ha ráenged az álladra egy hármas kombinációt, azzal valószínűleg megfog, de az nem sűrűn fordul elő nála, amit most láttunk. Egyszerűen fenomenális volt. Boldog vagyok, mert nagyon szerettem volna már Pacquiaót a padlón látni, hiszen igazságot kellett szolgáltatnunk, mivel három meccset is elvettek tőlünk. Nagyon örülök, mintha csak álmodnék."

Manny Pacquiao edzője, Freddie Roach még bizonytalan azt illetően, mi a következő helyes lépés: "Én szeretnék egy ötödik mérkőzést, de vajon tényleg ez a legjobb, amit most tehetünk? Nem tudom, merre indulunk tovább, minden attól függ, maga Manny hogy érzi magát, és mik a szándékai. Én a visszavonulásra fogom ösztökélni, ha azt látom az edzőteremben, hogy már nincs meg benne a szikra. Szerintem Manny jól bokszolt, egyszerűen benézett egy remek ütést. Úgy tűnt, hogy már elkaptuk Marquezt, Manny viszont figyelmetlenné vált, és beszedte azt a találatot. Rendkívül megfontolt volt az ellenél. Ez szívás, utálok veszíteni.".

Alex Ariza, Pacquiao erőnléti edzője a másik oldalon dolgozó kollégáját dicsérte: "Nem tudom, miért volt ez sokkoló eredmény. Marquez egy képzett, iskolázott erőnléti edzőt fogadott maga mellé, és ez történik, ha betartod az utasításokat. Ez lesz az eredménye, ha három hónapon át reggel fél 5-kor indítot a napot, nyomod az erőnléti edzéseket, megfelelően kajálsz, megfelelően tréningezel, és csak a dolgodra koncentrálsz. Marquez pedig pontosan ezt tette. Egyébként Manny jól teljesített, a leütés után összekapta magát, egyre többször talált, fel is szakította Marquezt. Még soha nem láttam így Mannyt, és szerintem ez volt mindannyiunk számára a leginkább lesújtó, hogy még soha nem láttuk ilyen helyzetben. Azt hiszem, mindenki alábecsülte Juant."